- Hem
- Recept & kalkyl
- Spaghetti med chorizo, chili och ruccola
Åtgärder
Spaghetti med chorizo, chili och ruccola
Receptkategori: BarnmenynEn smakrik pasta med sting på tunt skuren chorizo, chili och lök, toppade med härliga pinjenötter och ruccola. Passar både stora och små! Recept: Restaurang Tullängen (Årets Skolrestaurang 2021)
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
- Hacka lök, chili och vitlök grovt och lägg i en kastrull med 2 msk rapsolja och fräs hårt i 3 minuter. Häll på olja och värm till 55°c och dra kastrullen åt sidan och mixa med en stavmixer. Häll över oljan i en kärl och låt stå minst 24 h.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, men spara lite av pastavattnet.
- Stek chorizon i lite av chilioljan, blanda ner den kokta spaghettin, vänd ner chiliolja, pastavattnen så den blir glansig.
- Smaka av med salt och peppar(och eventuellt mer chiliolja) och garnera med ruccola och rostade pinjenötter.
Du behöver
| 5 st | Gul Lök Medel Klass 1 Sverige |
| 1 hg | Rödlök Klass 1 Sverige |
| 2 hg | Peppar Röd |
| 5 st | Vitlöksklyftor* |
| 6 dl | Rapsolja |
| 1 kg | Chorizo |
| 1 kg | Spaghetti Kort |
| 1,3 hg | Pinjenötter* |
| 2,5 hg | Ruccola Tvättad |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 1320.1 kJ |
| Energi | 316.6 kcal |
| Fett | 23.03 g |
| Kolhydrat | 20.74 g |
| Protein | 6.4 g |
| Salt | 0.61 g |
| Fiber | 1.1 g |
kr