- Hem
- Recept & kalkyl
- Sky till skomakarlåda
Åtgärder
Sky till skomakarlåda
Receptkategori: Såser varma●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
- Strimla purjolök och vitlök. Dela champinjonerna i kvartar.
- Fräs grönsaker och kryddor i smör/olja. Tillsätt vin och koka ner till hälften. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och reducera till 2/3.
- Tillsätt schalottenlöksfond och koka ihop allt till en mustig sky.
- Sila fonden, låt koka upp och mixa med smör.
- Smaka av med salt, peppar och red med majsstärkelse utrört i vatten. Lägg i rivet citronskal vid servering och vänd i örterna.
Du behöver
| 1 st | Purjolök Klass 1 |
| 10 g | Vitlök |
| 1 hg | Champinjon |
| Torkad timjan* | |
| Torkad rosmarin* | |
| 2 st | Lagerblad* |
| 2,5 dl | Matlagningsvin vitt BIB |
| Smör/olja till stekning* | |
| 5 dl | Vatten* |
| 23 g | Schalottenlökfond Brynt 0,28 Salt |
| 13 g | Grönsaksbuljong 0,29% Salt EKO |
| Salt* | |
| Peppar* | |
| Majsstärkelse för redning* | |
| 20 g | Smör* |
| 0,5 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
| 30 g | Grovhackade örter (persilja, basilika, timjan)* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 160.59 kJ |
| Energi | 38.55 kcal |
| Fett | 0.22 g |
| Kolhydrat | 4.38 g |
| Protein | 1.06 g |
| Salt | 0.92 g |
| Fiber | 1.92 g |
kr