- Hem
- Recept & kalkyl
- Prinskorv på en rotfruktbädd, friterade lökringar, senapskräm och färska örter
Åtgärder
Prinskorv på en rotfruktbädd, friterade lökringar, senapskräm och färska örter
Receptkategori: À la Carte●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
Skala och dela rotfrukter i bitar. Lägg i ett bleck, ringla över olja samt salt och peppar. Rosta i ugn tills dom är mjuka. Stompa sedan rotfrukterna eller kör snabbt sönder i en mixer. Häll över i en kastrull och tillsätt grädde och smör. Koka upp innan servering. Stek prinskorven Skala och skiva löken tunnt och blanda runt i maizena. Fritera lökringarna i olja och låt rinna av innan servering Vispa färskost med senap till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Arrangera allt snyggt på en tallrik
Du behöver
| 1 kg | Prinskorv Naturskinn 15g Sverige |
| 1 kg | Morot Tvättad Klass 1 Sverige |
| 1,5 kg | Kålrot Klass 1 Sverige |
| 1,5 kg | Rotselleri Klass 1 |
| 2 hg | Smör Normalsaltat 82% |
| 5 dl | Vispgrädde 40% |
| 5 st | Bananschalottenlök Klass 1 |
| 2 dl | Majsstärkelse |
| 4 dl | Färskost Naturell 22% Laktosfri |
| 1 dl | Senap Cidervinäger Hink |
| salt * | |
| peppar * | |
| olja * |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 579.3 kJ |
| Energi | 140.24 kcal |
| Fett | 10.16 g |
| Kolhydrat | 8.78 g |
| Protein | 2.39 g |
| Salt | 0.47 g |
| Fiber | 1.63 g |
| Vitamin A | 45.53 µg |
| Vitamin K | 0.86 µg |
kr