- Hem
- Recept & kalkyl
- Gurksallad
Åtgärder
Gurksallad
Receptkategori: BarnmenynRecept: Tobias Sundberg
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
- Skär gurkan i önskad storlek och lägg i en behållare.
- Koka upp socker och vatten, dra åt sidan och låt svalna lite. Tillsätt äppelcidervinägern och häll över gurkan. Låt stå minst 3 timmar.
- Plocka dillen och skär den fint.
- Häll av vätskan från gurkan precis innan servering och blanda ner dillen i gurkan.
Du behöver
| 3 st | Gurka Ofilmad Klass 1 |
| 2 dl | Äppelcidervinäger |
| 2 dl | Socker* |
| 3 dl | Vatten* |
| En knippe Dill* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 57.29 kJ |
| Energi | 13.57 kcal |
| Fett | 0.04 g |
| Kolhydrat | 1.71 g |
| Protein | 0.69 g |
| Salt | 0 g |
kr