- Hem
- Recept & kalkyl
- Glutenfri fiskburgare med fänkålsmajonnäs och gurksallad
Åtgärder
Glutenfri fiskburgare med fänkålsmajonnäs och gurksallad
Receptkategori: BarnmenynGör succé i skolrestaurangen och servera en härligt frasig fiskburgare toppad med krispig fänkålsmajo och gurksallad. Recept: Tobias Sundberg
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Glutenfri Laktosfri Mjölkfri Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
- Stek fiskburgaren i olja.
- Hyvla fänkålen tunt på en mandolin och lägg i en bunke. Tillsätt majonäs och citronjuice.
- Krossa ärtorna lätt och blanda ner i fänkålen och smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera i hamburgerbröd tillsammans med gurksallad
Gurksallad
- Skär gurkan i önskad storlek och lägg i en behållare.
- Koka upp socker och vatten, dra åt sidan och låt svalna lite. Tillsätt äppelcidervinägern och häll över gurkan. Låt stå minst 3 timmar.
- Plocka dillen och skär den fint.
- Häll av vätskan från gurkan precis innan servering och blanda ner dillen i gurkan.
Du behöver
| 8 hg | Fiskburgare av Alaska Pollock Förstekt 80g Glutenfri MSC |
| 3 hg | Fänkål |
| 1,5 hg | Gröna Ärtor Blancherade |
| 1,5 hg | Vegansk Majonnäs 60% |
| Citronjuice efter smak* | |
| Salt* | |
| Svartpeppar* | |
| 7 hg | Hamburgerbröd Glutenfri Laktosfri Tina och servera* |
Gurksallad | |
|---|---|
| En knippe Dill* | |
| 3 dl | Vatten* |
| 2 dl | Socker* |
| 2 dl | Äppelcidervinäger |
| 3 st | Gurka Ofilmad Klass 1 |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
** Innehåller ingredienser som ej säljs av Menigo - den totala portionskostnaden kan därför vara högre än det som visas här.
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 563.24 kJ |
| Energi | 134.24 kcal |
| Fett | 7.33 g |
| Kolhydrat | 9.91 g |
| Protein | 6.05 g |
| Salt | 0.35 g |
| Fiber | 0.31 g |
kr