- Hem
- Recept & kalkyl
- ”Bowl” med Vreta gulärta, rostad svamp och rostade grönsaker
”Bowl” med Vreta gulärta, rostad svamp och rostade grönsaker
Receptkategori: Vegetariska rätter(0 röster)
Gör så här
Koka ärtorna tills de blir mjuka i lättsaltat vatten.
Rosta solrosfrö i ugnen på 150° i 8 min.
Mixa olja, dina favoritörter och citronzest till de blir slätt. Blanda sedan allt och ha som bas i tallriken.
Mixa buskkrasse med creme fraiche och blanda med majonnäsen. Smaksätt med salt.
Hyvla kålrabbin tunt. Koka sedan upp resten och lägg ner kålrabbin och låt svalna.
Skala och dela lök och rödbetor i mindre bitar. Rosta i ugnen med lite olja och salt på 180° i ca 20 min eller tills de har mjuknat. Skär ner svamp och stek i smör tills dem fått fin färg. Avsluta med salt.
Plocka ner bladen och blanchera ca 4 min i saltat vatten. Skär sedan ner bladen och blanda med krasse.
Topping:
4msk mandel, rostade
50g Lagrad ost
Chili flakes
Du behöver
| 1,6 hg | Gula Ärtor EKO KRAV |
| 31 g | Solroskärnor EKO* |
| 1 dl | Rapsolja |
| 50 g | Kruspersilja i Tråg |
| 1 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
| Salt* | |
| Peppar* | |
| 2 hg | Buskkrasse* |
| 2 hg | Creme Fraiche 32% |
| 1 dl | Majonnäs Real 79%* |
| 3 hg | Kålrabbi |
| 3,3 msk | Ättika 12% |
| 90 g | Strösocker |
| 1 dl | Vatten* |
| 2 st | Gul Lök Medel Klass 1 Sverige |
| 3 hg | Champinjon |
| 3 hg | Rödbeta klyftad 6-bitars* |
| Rapsolja | |
| Smör Normalsaltat 82% | |
| 3 hg | Spetskål |
| 50 g | Smörgåskrasse EKO |
| Mandelspån* | |
| 50 g | Allerum Grevé 28% |
| Chili Flakes EKO |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 486.75 kJ |
| Energi | 116.45 kcal |
| Fett | 7.35 g |
| Kolhydrat | 8.89 g |
| Protein | 2.74 g |
| Salt | 0.03 g |
| Kalcium | 14.48 mg |
| Järn | 0.37 mg |
| Fiber | 1.72 g |
| Fosfor | 23.48 mg |
| Vitamin A | 28.2 µg |
| Vitamin B12 | 0.03 µg |