- Hem
- Recept & kalkyl
- Frasiga grönsakspinnar med smashed potato
Åtgärder
Frasiga grönsakspinnar med smashed potato
Receptkategori: Vegetariska rätterBarnens favoritmat i grön tappning
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
1. Koka potatis mjuk. Häll över på ett bleck och pressa platta med sked. Ringla över rapsolja och salt. Rosta i ugnen på 225°C i ca 25 min tills krispiga.
2. Blanda tärnad tomat, gurka och hackad dill med olivolja, salt och svartpeppar.
3. Grovhacka pickels i en matberedare. Blanda med majonnäs och currypulver.
4. Stek grönsakspinnarna gyllene, servera med smashed potatis, grönsakssalsa och curryremoulad.
Du behöver
| Grönsakspinnar* | |
| 1 kg | Kulpotatis Tvättad 35-40mm Sverige |
| Rapsolja | |
| 4 st | Tomat Klass 1 |
| 1 st | Gurka Ofilmad Klass 1 |
| 80 g | Dill i Tråg |
| 8 g | Kallpressad Citronjuice* |
| 5 dl | Majonnäs Äkta 78% |
| 15 g | Curry Madras Kryddmix |
| 3 dl | Pickels* |
| Fint salt med jod* | |
| Svartpeppar Grovmalen |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 791 kJ |
| Energi | 193.6 kcal |
| Fett | 16.64 g |
| Kolhydrat | 9.29 g |
| Protein | 1.48 g |
| Salt | 0.04 g |
| Fiber | 1.32 g |
kr